Konstrundan på Österlen

Konstrundan på Österlen är ett stort och publikdragande evenemang. De mesta i turistväg är öppet på Österlen - inte minst alla konstnärsateljéer. Huvudansvarig och initiativtagare är Östra Skånes Konstnärsgille, ÖSKG. Konstrundan ligger alltid vid påsken, år 2008 är konstrunda 20-24:e mars.

Konstrundan Österlen

Östra Skånes Konstnärsgille har ökat antalet medlemmar från 12 st 1968 till ca 150 idag. organisationen värnar inte bara de egna medlemmarnas intressen utan arbetar också för att utveckla kulturlivet i bygden. Konstveckan, eller Konstrundan som den kallas, har i högsta grad bidragit till att göra Österlen känt som en plats där konstnärer lever och arbetar. Det gör regionen attraktiv även för dem som inte själva målar tavlor. Läs mer på ÖSKG:s hemsida. Du kan också ladda ner karta till konstrundan här. Du kan köpa barntavlor och ABC-posters här.

Bo på Löderups Äng

Bor ni på Löderups Äng har ni nära till konstnärerna och deras ateljéer. Genom att bo i området slipper man också stressa runt utan kan lugnt ordna sina besök. På kvällen kan man också diskutera sina åsikter och tankar om konsten i mysig miljö framför brasans sken eller över en god middag.